Mobilblogg
2014-01-22 / 01:13:00 / Allmänt / Länk

Shoes and bag
 
Tog en helt okej bild med mobilkameran häromdagen när jag var på jobbet. Tyckte att den blev bra med tanke på att den är tagen med mobilen och enbart redigerad i appen phototreats. Finns som på alla andra fotoappar färdiga kurvor, jag använde "manga". 

Kurvor
2014-01-20 / 23:14:00 / Allmänt / Länk

 
Här är ett litet fem minuters projekt för att göra en bild ljusare i photoshop med kurvor. 
Finns egentligen ingen snabbguide för det här, mest att öppna upp en relativt tråkig bild och kurva sönder den tills du blir nöjd. Jag har i varje fall lyst upp hela bilden med RGB curves först, sen så har jag tagit lasso toolet och gjort ögonen en aning ljusare och lite blåare, då har jag också använd kurvor men istället för RGB har jag tagit blå färgskala. 
 
Ser nu i efterhand att håret ser konstgjort ut så resultatet blev inte sådär jättebra. Men med tanke på att jag faktiskt bara har haft Photoshop i 1½ timme så är det relativt godkänt. 
Nedan är orginalbilden, rätt så mörk och tråkig, men efter liiiite pill så tycker jag att den blev lite roligare! 
 
 
 

,
2014-01-20 / 22:44:00 / Allmänt / Länk

 
Bloggjunkie... 
Kan inte riktigt sluta blogga. Men nu kommer det vara mostly mina patetiska försök till att photoshoppa.. känner att det är skönt att ha mina småsötabilder på internet så att man lättare kan se dem i kontext istället för att ha dom skräpandes i en mapp på datorn. Känns rätt bra. 
Måste dock bli bättre på att ta bilder med kamera istället för mobil. Ett löfte till mig själv, när du ska på event/fester/resor m.m ... TA MED DIG DIN SVINDYRA DAMMIGA SYSTEMKAMERA!!! 
 
Men aa, här bloggas det igen! Just so you all know. 
 
 
 Text i bild. 
Photoshop Cs5
  • Öppna en fin bild (som en med mycket blommor osv.)
  • Skriv en text på bilden (tex. lame "nystart")
  • Lås upp det första lagret på det lilla låset (blombilden alltså)
  • Flytta över textlagret så att det är det lager som ligger längst upp
  • markera blombildslagret och tryck ctrl+alt+G
KLAR!